dijous, 11 d’agost del 2011

els Pioners i Caravel·les


La unitat de Pioners i Caravel·les està formada per nois i noies d'entre 15 i 16 anys. Normalment els membres d'aquesta unitat són nois i noies que han passat molts anys a l'agrupament i, que per tant, tenen molt sentiment escolta. Per altra banda també hi sol haver algun noi o noia que entra nou perquè hi té amics i li han parlat bé dels escoltes.

És la unitat a on els nois i noies han d'aprendre a responsabilitzar-se per complet de les seves accions i projectes. És l'edat en què han d'aprendre a comprometre's amb ells i l'entorn que els envolta.

És una unitat que pot resultar problemàtica per la menor diferència d'edat amb els caps i pel fet que se senten més adults i volen experimentar amb nous àmbits.

La unitat de Pioners i Caravel·les desenvolupa la seva activitat al voltant dels caus, que són els divendres de 10 a 12 de la nit. Un cop al mes realitzen una sortida amb tota la unitat. Durant les vacances de Nadal i Setmana Santa també es realitza un campament de tres o quatre dies. I a l'estiu es fa el campament que té una durada d'entre 13 i 15 dies.

Durant el campament de Nadal la unitat en assemblea, amb o sense caps, crea els equips. Que hauran de ser equilibrats, amb gent de diferents edats i gèneres i amb un mínim de 4 i un màxim de 7 persones.

El campament de Setmana Santa i la sortida anterior a aquest, es caracteritzen perquè cada equip es prepara la totalitat de la sortida i campament.

El campament d'estiu és la culminació de tot el curs, ja que és un projecte que ha treballat tota la unitat. A finals del campament es fa la promesa a tots els nois i noies.

A final de curs es parla amb els nois i noies de 2n any per preparar-los per l'aventura de formar un truc.

El funcionament anual es desenvolupa a partir del projecte de curs, que pot tenir un caire de descoberta o d'intervenció, però que sempre ha d'estar vinculat al servei i a consolidar la forma de vida escolta en el context de creixement personal dels nois i noies de la unitat. Aquest projecte anual, pot estar format per petits projectes o descobertes de més curta durada interrelacionats, i ha d'estar ideat i desenvolupat per tota la unitat en concens i assemblea, tenint en compte que l'iniciarà i el conduirà l'equip de caps. La unitat s'organitzarà, calendaritzarà, realitzarà i revisarà periòdicament el desenvolupament del projecte. Els projectes poden estar relacionats amb el de l'any anterior per tal d'establir una continuïtat.

Objectius:

- Ser autosuficients en la creació d'un projecte

(Assumir la pedagogia del projecte com a eina de treball pròpia)

- Responsabilitzar-se de les pròpies accions

(Treballar l'esperit crític i auto-crític)

- Comprometre's amb ells mateixos i amb l'entorn

(Treballar la identitat personal i descobrir-se)

extret del PEA de l'Agrupament.

1 comentari:

  1. Hola:
    Creo que tengo una pañoleta vuestra, encontrada en Guipuzcoa, ya os pondreis en contacto conmigo.

    malak410@gmail.com

    ResponElimina